nisch och justeringar av nischen

En nisch är ett specialiserat eller smalt marknadssegment och på en konkurrensutsatt marknad hjälper nischer företag att skilja sig från sina konkurrenter. Att hitta en nisch är en lönsam och effektiv strategi för en småföretagare eftersom det är dyrt och tidskrävande att tillgodose en bred publik.

För att ett litet företag ska lyckas bör företaget utföra marknadsundersökningar och målgruppsdefinition på ett cirkulärt sätt. Börja med att hitta rätt framtidsutsikter baserat på noggrann observation. Därefter potentiella kunders vanor, konkurrenters beteenden och branschtrender.

Baserat på analyserna, se över affärsidén och den definierade marknaden. Om det behövs, gör ändringar i  din nisch eller målgrupp för att uppfylla ouppfyllda marknadskrav. Att lära sig om målmarknaden och justera strategin är en kontinuerlig process och hjärtat i ett framgångsrikt företag.

 

– Av John Lidén, john.liden@tactic.se, företagsmäklare och marknadsförare hos TACTIC Företagsförmedling AB. Artiklar är skrivna i generaliserande termer. Välkommen också att besöka vårt videoarkiv med runt 360 videos inom olika områden via https://lnkd.in/gK7_Mk8.

av infomak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.