Söker du företagsinvesterare?

Några snabba tips om du minglar bland potentiella investerare:
• Fånga inledningsvis den potentiella investerarens uppmärksamhet genom att förklara exakt vad ditt företag är, inklusive vilka dina kunder kommer att bli, inom 30 sekunder. Lyckas du med det så kommer det att finnas mycket tid längre fram i processen att ge detaljerad data, bakgrund och annan information så investeraren kan ta ett kvalificerat beslut. När inledningen är avslutad och investeraren vill att du ska ge mer information så förklara varför dina kunder kommer att köpa från just dig. Förklara vem eller vilka dina konkurrenter är. Ifall man frestas att säga att det inte finns några egentliga konkurrenter riskerar man direkt ett vänligt men bestämt nej till investeringspengar.
Investerare vill att en grundare / VD ska vara en huvudförsäljare; de vill se att denne kan övertyga världen om företaget – inte bara dem.
Testa Photography Masterclass:

• Om du säljer varor, förklara vilken distributör du har etablerat långtgående kontakter med. Investerare känner sig mer bekväma att veta att du har en etablerad distributör som är villig att distribuera dina varor.
• Be om en exakt summa pengar, inte i lösa termer.
• Berätta exakt vad du ska spendera pengarna på.

Testa Photography Masterclass:

– Av John Lidén, företagsmäklare och marknadsförare hos Tactic Företagsförmedling. Artiklar är skrivna i generaliserande termer.

av jl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.